Studijně – pracovní programy

Co-Op Program – Kanada

Různé destinace – různé možnosti! Můžete zajímat o oblíbenou kombinaci studia s placenou prací, která může být součástí jazykového kurzu, za určitých podmínek ve vybrané destinaci. Co-Op Program /dříve Work&Travel/, je ideální produkt pro držitele kanadských studentských víz od 1.6.2014. Pracovní povolení je součástí studentského víza “Study Permit + Work Permit”. Studenti mohou pracovat během první poloviny pobytu tedy doby studia, “Part time”- 20hod./týdně odpoledne nebo večer po škole, a “Full Time”/plný úvazek/, ve druhé polovině programu, kdy už do školy nechodí. Délka kombinovaného pobytu – odborného kurzu v kombinaci s placenou prací je volitené  12+12, 24+24, 48+48 týdnů.

Informace o programu:

  • Nástupní termíny – v předem sjednaných termínech
  • Platbu kurzovného lze rozložit do 2-4 splátek
  • Pracovní povolení – Part Time již během studia!
  • Angličtina – požadavek Intermediate – Certifikát, maturitní vysvědčení, test školy
  • Práce Full time – druhá polovina programu – práci zajišťuje škola
  • Ubytování dle požadavku
  • Odvoz z letiště
  • Studentský servis
  • Kompletní servis AG – zajistíme a vyřídíme vše potřebné
  • Konzultace ZDARMA!

 

Typy programů:

  • Diploma in International Trade
  • Diploma in Hospitality Management
  • Diploma in Translation an Interpreting
  • Diploma in Business Management, Marketing
  • a další. . .

Work and Travel – USA

Severní Amerika nabízí kulturně výměnný program určený studentům všech ročníků VŠ a VOŠ. Je to jedinečná příležitost jak vycestovat do USA a legálně pracovat po dobu až 4 měsíců + dalších 30 dnů, kdy můžete v zemi zůstat a cestovat. Povolených je 30-40hodin práce týdně. Bývá zvykem platit za přesčasové hodiny o něco více nad základní hodinovou sazbu. Výše vašeho výdělku, počet zaměstnání, ani počet odpracovaných hodin nejsou omezeny. Na množství skutečně odpracovaných hodin však může mít vliv počasí, hospodářská situace v USA, ekonomická situace zaměstnavatele aj.

Práci si zařizujete sami před odletem nabo po přípletu do USA.
Tato možnost je finančně výhodnější, nejste omezováni v žádném směru. K nalezení práce můžete využít internetu nebo svých známích a kamarádů, kteří se programu již zúčastnili. Vhodného zaměstnavatele můžete oslovit e-mailem, přiložit životopis a reference  z předchozích prací. Mnohem lepší je však zaměstnavatele kontaktovat telefonicky. Zkuste hledat na ověřených stránkách. V rámci programu WAT nelze vykonávat práci s dětmi, ve zdravotnictví, domácnosti, jako posádka lodi nebo letadla, na pozici podomního prodejce, učitele nebo vedoucího v táboře!

Zaměstnavatelem nesmí být tzv. “Staffing Agency” /personální agentura/!
Pokud si práci zajistíte sami před odletem, může proces vyřízení, včetně víza, trvat až 8-10 týdnů. Pokud budete práci hledat až po příjezdu do USA, musíte mít s sebou min. $1200 a 2 přímé kontakty na potencionální zaměstnavatele. Dle typu partnerské agentury je  stanovena lhůta, ve které si musíte pracovní umístění zajistit. Pokud není možné nalézt pracovní umístění do stanoveného data, je program ukončen a vy musíte neprodleně opustit zemi.  Druhá možnost hledání práce je až po příjezdu, mohou se účastnit pouze občané ČR a SR.

Kde hledat práci:

  • www.j1jobs.com
  • www.coolworks.com
  • www.summerjobs.com
  • www.google.com
  • www.yahoo.com
  • a další. . .

Demi-Pair – Austrálie, Nový Zéland, Španělsko  

Relativně novinka v nabídce pracovních programů. Kombinace studia se známějšími AuPair programy. Proto název DemiPair. Účastníci programu studují na jazykových školách vybraný kurz – např. General English, Academic English, Business English, IELTS nebo přípravné Cambridge kurzy a zároveň pomáhají některé z místních rodin s hlídáním dětí a drobnými, běžnými pracemi v domácnosti. Výměnou získají ubytování, stravu a kapesné, např. v Austrálii mezi AU$120 a AU$150 týdně

Studium + práce v rodině
Studium angličtiny nebo odborného kurzu probíhá od pondělí do pátku, zpravidla v dopoledních hodinách. Začít můžete libovolné pondělí v roce. Po dopolední výuce se vracíte k hostitelské rodině hlídat děti a případně vykonávat menší domácí práce. Celkem se pracuje 20hod. týdně a můžete tuto práci vykonávat i v rámci studentského víza

Podmínky programu
Je dostupný pro žadatelky starší 20let. Potřebujete 2 doporučení s potvrzením o předchozí práci s dětmi + střední znalost angličtiny – min. stupeň Intermediate a platný řidičský průkaz. Držitelé diplomu z kurzu první pomoci, popř. oficiální osvědčení stvrzující kvalifikaci péče o děti apod., mají samozřejmě větší šanci pro získání pracovního místa. Každá žadatelka musí projít vstupním testem a telefonickým pohovorem, což je nezbytné pro ověření, vaší jazykové úrovně, jeli na požadované výši. Pokud nejste na dané jazykové úrovni není problém, můžete se zaregistraovat do jazykového kurzu před nástupem do programu a tím doplnit potřebnou jazykovou výbavu. Program vyžaduje hlavně dobrou vůli, ochotu a odpovědnost. Studenti se musí sžít s pravidly v jednotlivých rodinách a respektovat je

Zápis do programu
Zápis je možný nejpozději 3 měsíce před nástupem do programu. Jakmile potvrdíte vyplněním přihlášky a podpisem svůj zájem, začne pro vás škola hledat vhodnou rodinu a vy se můžete začít těšit na novou, zajímavou zkušenost. Některé školy naopak nabízí již registrované rodiny se zájmem o Demi-Pair, pokud splníte požadovaná kritéria, může být celý proces vyřizování urychlený.

Internship – Austrálie, N.Zéland, Kanada, Anglie, Irsko, Španělsko

Program Internship nabízí studentům vysokých škol neplacené odborné praxe ve svém oboru, ideální možnost jak kombinovat odbornou praxi a studium. Získáte pracovní zkušenosti, dnes tak nezbytné pro budování kariéry ve vysokém managementu. Jedná se o životní investici, kterou doporučujeme cílevědomým mladým lidem s vážnými ambicemi

Neprávem opomíjený Internship
Programy nejsou u nás zatím moc oblíbené, jedná o neplacené pracovní stáže. Zajímají pouze ti, kdo se připravují na osobní kariéru. Takto uvědomělých mladých lidí je u nás stále málo, ale v posledních letech přibývají. Oproti Německu a dalším ekonomicky vyspělým zemím, je ČR stále spíše jen ve vleku. Zatím si patrně neuvědomujeme nutnost investice do vlastního vzdělání nebo je na vině nedostatečná informovanost. Internship programy jsou orientovány na různá odvětví – management nadnárodních společností, řízení hotelů a rezortů nebo vedení firem orientovaných na služby.

Dobrý doplňek k životopisu
Absolvování programu se skvěle vyjímá v každém životopise. Zaměstnavatelé stále více vyžadují jazykové znalosti, mezinárodní pracovní zkušenosti a flexibilitu. Internship je potvrzením, že se nebojíte výzvy, jste nezávislí a dokážete se orientovat v cizím prostředí, garantuje jazykové dovednosti a ochotu učit se novým věcem i za cenu prvotní investice času a peněz.

Výhoda navíc pro absolventy
Absolventi kvalitních zahraničních jazykových škol, univerzit a programů Internship jsou na trhu práce stále žádanější. Minulá doba nekvalifikovaných pracovníků je pryč, dnešní mezinárodní společnosti se předhánějí v získávání mladých, vzdělaných lidí, kteří jsou ochotni na sobě pracovat a  pak nerozhoduje praxe, protože firmy si svoje zaměstnance „vychovají“ sami Nástupní platy se pohybují v řádech několika desítek tisíc korun. A co se týče programu, ačkoliv se prvotní náklady mohou zdát značně vysoké, jsou programy Internship investicí s rychlou návratností. Doporučujeme upřímě cílevědomým mladým lidem s ambicemi a touhou něco dokázat.

Voluntee – Různé destinace

Dobrovolné pracovní programy, velký výběr možností pro jednotlivce nebo skupiny. Některé z možností zahrnují práci v kuchyni „Habitat for Humanity“, doučování nebo práce asistenta učitele ve škole, pomoc v mimoškolní programu, návštěva pečovatelských domů – denní péče o seniory, koučování týmu na komunitní centrum, budování hřiště, čištění pláží nebo parků, mentoring pro děti základních nebo středních škol.